Wednesday, November 4

Not for sale!

"Biar tidak dihargai, asalkan ada harga diri...Daripada hilang harga diri untuk dihargai"
-a wise person once said this-
Ayat yang jelas, menghurai segala-gala!Singkat tapi penuh pengertian...persoalannya,berapakah harga diri kita??
sekadar soalan yang terungkap dipinggiran bibir,sebab kita masing masing tahu harga diri kita :)
Harga diri bukan untuk dijual!
*Mariam Abdul Ghapur*

Sunday, November 1

Miss u feverishly!

BoBo & Baby Hafiz ;)

Bobo sent me mms about an hour ago,gambar baby hafiz dgn sayangku!
c baby hafiz pakai cap mcm uncle bobonya juga..hehe..so cute ;)


Ndapa,another 1 month n 18 days lg i'll meet u my bobo(counting the days ni) :P
cant waitttttt..mau balik Malaysia!cepat2 la masa ni lari2..hehe

P/s : semua geng karas di kk,im x goin back to kk ..i'll stay in kl for few days then pg holiday!
love u all!To cik bobo,saya rindu anda :P

Sunday, October 11

3am

I cant sleep..its 3am in the morning!I've no class,no assignments...i'm on holiday jadi relaxla ;)
tapi kenapa ni ah?mcm i'm worried about something yang x sure apa..pelik..pelik *sigh*
I need to keep my head straight!oh,maybe i need my therapy ni :D
bobo said hilang sakit cyum2 pg therapy..hehehe ;)
Yah,tomorrow...i think,i should go shopping kan!Therapy is good for us right?? :):):)
oh,my result keluar suda...n i'm super happy with it,so mesti mau reward diri ni,jadi shoppingla..hehe!
Thank u Allah,SYUKURALHAMDULILLAH!



-My face mcm doraemon suda..hehe-

-counting the stars-

Friday, October 9

Jika hatimu lelah, basuhlah ia dengan KESABARAN, ceritakan
dukamu pada KETABAHAN, usaplah air matamu dengan HARAPAN, jika kau terluka,
tetaplah TERSENYUM kerana Allah selalu MENYAYANGIMU
...
-Mags-

Saturday, September 19

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum... ;)

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin!
Mohon maaf jika ada salah cakap, TERumpat ka..hehehe
This year,raya di adelaide..my parents are here tooooo.... :D
*happy* :):):):)
Biarpun raya tahun ni diringi exam ku,tapi tidak mengapa!Dugaan di bulan syawal pula..hehehe ;)

Selamat Hari Raya semua!!!



p/S : Thank u so much for the flowers love...iloveyou! ;)

Monday, September 14

Hidup ini seperti Kaca

Setiap hari kumohon agar Kau sentiasa
Memberiku ketenangan dalam hati...
kekuatan menempuh segala dugaan yang mencabar ini
Pasti punya ertinya Engkau beriku harapan menjawab segala persoalan
Hadapi semua dengan tenang
Dengan merasa kesyukuran ku doa Kau selalu mengawasai gerak-geriku
Berkatilah ku penuh rahmat dari Mu
Tuhan terangkan hati dalam sanubariku,ku berserah segalanya kepadamu agar jiwaku tenang dengan bimbingan Mu selalu,ada kalanya ku merasa hidup ini seperti kaca,
Jikalau tidak bersabar hancur berderailah akhirnya,tabahkanlah hatiku melalui semua itu
KuatkanlahCekalkanlah diriku
-Ku mohon-

Saturday, September 12

Bazaar Ramadhan Adelaide


Heyy, nah...kami di adelaide pun ada Bazaar Ramadhan mcm d sembulan ba..hehehee :P
Best2...byk mamam,i miss m'sia...ohhh...mau balik ;(


video


-Yeah,banyak cendol :D -

Wednesday, September 9

MJ

video

People always judged him,he is not perfect!*Michael Jackson was a human being just like the rest of us...So PEOPLE out there,stop Judging him!!!
Many lies,false accusations and other crap has been written about MJ and has never been proven,kena bayar berjuta2 terus diam2 ni..ketara la mau duit MJ!
Michael Jackson is a legend who will be remembered as the greatest entertainer of all time.
MJ,WE LOVE YOU!

- Heal the World-

Tuesday, August 25

6am

6am - Sahur sudah,solat sudah,tidur???nda boleh tidur sudah..I've class jam 8.30!So,merajinkan diri studyla sambil ditemani blog..hehe ;)
Tiba-tiba rasa pagi ni mau upload gambar2,hehehe!
Dulu,kini & selamanya :

C mariam yg suka perasan bila ambil gambar..hahaha -_-

















- ilovemylife,syukuralhamdulillah ;) -

Saturday, August 22

3 Tahun sudah berlalu

Hari ini 22 Ogos 2009 bersamaan 1 ramadhan,genaplah 3 tahun mereka telah pergi meninggalkan kita.Rasanya baru semalam,sedar tidak sedar..Sudah 3 tahun kita kehilangan.
Memang lumrah kita di dunia ini,sentiasa merasakan kehilangan...Teman yang dulu duduk bersembang dan tertawa di sisi kita,kini telah pergi buat selamanya.
Kadangkala diri ini tidak mengerti,mengapa MEREKA harus pergi,Ya Allah ampunkan hamba mu jika mempersoalkan segala takdir yang telah Kau tentukan.Tiada siapa yang tahu sebabnya,hanya Allah S.W.T yang tahu.Apapun sebabnya,aku pasti ada hikmah disebaliknya.
Yang pasti suatu hari nanti,Kita semua akan pergi...Meninggalkan segala yang kita ada di dunia dan hanya beteman kan iman di dada.Cuma yang membezakan kita adalah,
WAKTU..waktu kepergian kita!
Janganlah lupa ucapkan "ALHAMDULILLAH" sebab sama ada kaya atau besar Tetap Allahuakhbar!!!
Untuk semua teman-teman,marilah sama-sama kita doakan semoga roh mereka berada dalam keadaan tenang dan tergolong dalam golongan orang-orang yang beriman!Aminwarabilalamin..


Al-Fatihah :

Arwah Arnazir
Arwah Helmi
Arwah Firdaus
Arwah Rafie

Sahabat yang telah kembali ke rahmatullah pada 22 Ogos 2006.
Walaupun hilang dari pandangan mata,namun di hati kami...KAMU masih bersinar!


-Sentiasalah bersyukur,mungkin esok hari kita akan tiba-

Friday, August 21

Selamat Berpuasa

Selamat berpuasa semua...
the test just nw sangatlah merusakkan hati,perasaan,jantung,jiwa raga,lubuk kalbu,& OTAK!!!
;(
It was really bad,hard,gila,bikin geram,bikin bingung,n yeah my lecturer suda warning balik2,no one pass this test b4..tapi berabis jg!Rupanya betul...*sigh* Hampa... :((
Tapi sudah juga berabiskan,doa2 sajala -_-

N guess what???ada lagi test tomorrow!Sabtuday???Yes,first day of ramadhan di iringi test....oh...Semoga dapat berkat bulan ramadhan!Amin ;)

Selamat berpuasa :P
Bestnya kalau ada orang jual2 kuih macam di sembulan,rindu-rindu ;(

-saya lapar-

Thursday, August 20

Test

Test on 21aug09 friday???oh,its tomorrow...well...hmm -_-
malasnyaaa...i hate test,why on earth we need test????;(
iyah,i know the answer...tpi masih juga nda puas hati..hmm
I should study ba ni,bukan tulis tulis blog...oi Yam!Take ur book n study lah cik Adik!


banyak mau revise eh... !!!!
Australian legal history
Terra nulius
Negligence

Eddie mabo case
Business -partnership,sole thrader & joint ventures

Aghhhhh...i like this subject,tapi kalau mau test mmg nda best!Siapa jg suka test anywy???

ok ndapa,study well n dapat result bagus...then boleh shopping berabis,reward diri la kunuk *kasi senang hati sendiri,pedahal risau*

-Say no to sleep, n start reading-

Wednesday, August 19

Happy Birthday syam



-isyam tgh mencari lokasi utk Bi**k???hehehe-


Hisyam,
Happy birthday Kawan!Insaflah teman..hahahah...wish u all the best in your studies & May Allah bless you ;)
Jangan stress or tension2 ( macam la aku nda kan..hahaha),nanti cepat tua...harini kau tua suda juga memang,tapi kalau stress nanti makin tua kau!haha :P
Semoga bahagia bersama si dia yg ter..eh silap tulis pula! :P
U take care n have a great birthday, n yah,,u owe me 10 dollars & 50 cents kan..nah,nanti aku balik kk belanja la!haha
-U're the best kawan,Happy birthday once again-

Tuesday, August 18

Glenelg

Yesterday,went to glenelg with dalilla,it was fun...really really really fun! :D
Fish&chips,icecream,beach,shopping,merry go round...best,best *Lumpat2 guling2*
All the stress lari2 sudah...*Happy Happy* ;)

Picture speaks a thousand words.. ;)


Berry strawberry Batman&Robins..hahaha...yummy :P



Candid berkaki ayam..hahaha

Loveeeeeee


*CLICK*




Glenelg Beach

Vienna hot chocolate pilihan hati-CIBO

-The best medicine-

Friday, August 14

Andai

ANDAI... hari ini milik kita, gunakan sebaiknya kerana esok
belum tentu untuk kita.
ANDAI... hari ini kita rancangkan sekemas mungkin tapi
jangan lupa pada takdir yang menentukan segalanya.
ANDAI... esok buat kita
kecewa,redhalah dengan ketentuan. Sengaja
DIA tentukan sedemikian agar kita
terus berhati2 untuk lusa yang akan menjelma.
ANDAI... lusa masih takuk lama,
tiada perubahan,malah kekecewaan terus berlarutan. Sedarlah...
DIA memang
suratkan begitu agar kita sedar siapa kita di sisiNYA. Agar kita lebih bersedia
dengan segala kemungkinan yang tiba...
-Thank you dalilla,i'll always remember ni...ada kaitan pula ni dgn yesterday- mags

Tuesday, August 11

Tagged

1. Bekas kekasih saya adalah :
-adalah apa?

2. Saya sedang mendengar:
-Bunyi angin2 bertiup sepoi2 bahasa..hehehe

3. Mungkin saya patut:
-tidur awal

4. Saya suka :
-Baking

5.Sahabat-sahabat baik saya :
-semua di malaysia..aku mau balik ;(

6.Saya tak paham:
- Dari hari ke hari makin byk "Hypocrite" and "Plastic" people
U know what i mean kan ;)

7.Saya kehilangan :
-waktu tidur yang lebih??hehehe

8.Ramai yang berkata :
-baik di hadapan kita,tapi belakang??uih..dasyat..

9. Makna nama saya :
-Tiada makna,hanya keagungan nama itu "ibu nabi isa"
Kambangla aku..hehe :P

10.Cinta itu adalah :
- Kejujuran & Keikhlasan ;)

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
- mencari sesuap nasi...

12.Saya akan cuba :
- jadi anak yg baik dan mungkin isteri dan ibu yg baik!Amin ;)

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
- Kekal Abadi

14.Telefon bimbit saya :
- Bling-bling...terhampas d kedai tadi!Syabas yam ;(

15.Bila saya terjaga dari tidur :
- saya rindu orang itu :)

16.Saya paling meluat apabila :
- orang pura2 baik sama aku..ish..ish..Get a life la oi!!

17.Pesta/Parti adalah :
- Best!Enjoyyyyyyy..

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
- Tikus kurap..haha..

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
- masa umur 12 tahun,best sebab kami buli budak lelaki dalam kelas..hahaha
(yul n nor,kamu terlibat tu..haha)

20.Hari ini :
- Pg class n buat assignments,mcm biasa hidupku!

21.Malam ini saya akan :
- study sampai bengkak otak.. :P

22.Esok pula saya akan :
- Bangun awal n pg class...malasnyaaa....

23.Saya betul-betul inginkan :
-Ketenangan..

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
- Aku cakap "kau stress ka yam?"

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
- pusat membeli belah

26.Makanan Barat atau Jepun :
- jepun..i love gyoza!Yummy

27.Bilik yang terang atau gelap :
-terang...gelap ada momok nanti..huuuu

28.Makanan segera adalah :
- SEDAP!

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
- ba,ok...kirim salam semua

30.Siapa yang anda nak Tag?
- eyul,nor,syam(sekali lagi), & KAU!

Monday, August 10

Empty

start to feel very empty and worth nothing,
sta
rt to become a piece in a board game never wanted to play. Do you smile even when you're sad? Wondering if
tomorrow brings me
joy or sorrow!
- you will be on my mind,FOREVER-
Goodnite -_-

Saturday, August 8

Lazy...

Kemalasan terserlah hari ini,im too lazyyyyy mau buat all the assignments!owhhhh
wake up early this morning..8am??awal la konon..haha,went to the market wit my sis!
Some of the pics below menunjukkan yang aku keborigan ( malas buat assignments)...haha :

The best word yg boleh describe c yum2 for today,Pick one..hehehe =))

Buku bukuan yg dibaca sedekad sekali..hahah

Notes???Nah,malas buat suda..




Meja yg behambur!Study la yam..ish..ish



-Ok,rajin sudah ni..Mari study ;) -

Wednesday, August 5

Missing

Hmm..i've been missing dalam dunia blog seketika,been really really really busy!Busy??Yes I am (Ada masa pula layan FB)hehehehe..shhh! ;)
nothing special jadi lately,so i dont know apa mau cerita ni..hehe,oh maybe u guys wanna hear bout my boring life here in adelaide??Hands up kalau mau..hehehe :P


As usual,everyday pg class except monday..huh..i dont have class on monday,Lucky me hmm..long holiday dari weekend!!weeeeeeeeeeee,itulah kerja ku tidur saja..ish..ish -_-
banyak assignments start dari week 1 sampaila skrg week 6,every week ada saja benda due...oh macam nda sanggup suda...sabarrrrrrrr..arrrr *dreaming*

I went to the class this mornin',n ada lecturer baru...i heard dari other students kononnya she's really strict n nda siok la..hehe,jadi dari lastnite suda fikir2 macam mana la esok ni...then tadi,i was a bit late..the class started at 8.30 and aku datang around 8.35..bole terima lagila kali kan...tapi memandangkan aku takut...aku lari laju2 sampai depan pintu uni..tercungap2 terus..hahaha :P


*silent* tiba2 naik tangga teda suara manusia ni,sekali naik ada my clasmate duduk2 d luar class....n pintu class kena tutup *knp ni(ketakutan)*....then buka pintu tiba2 terus nampak lecturer tu....teda orang pun dalam class..semua duduk d luar..i dont know why,so i said hello then dia replied terus duduk diam2 baca buku (buat2 sibuk,pedahal bingung)hahaha!

At the end of the class,all i can say "she's really nice"...
hmm..il post more stories nanti2 k...Its 2.48am now...patut tidur suda ni..sebab ada class tomorrow mornin'...huh!

Daaaa...Goodnite -_-
p/s : imissyoubobo :)

Thursday, June 18

Today,Yesterday & Tomorrow


Love is like the wind,I can't see it, but I feel it.
Even though we live apart, I have faith that in due time this will all come to an end and we will be together forever. I love you more than words could ever show . Like the saying goes, "Distance makes the heart grow fonder." Well, my heart has always and will continue to be quite fond of you. I love you more today than yesterday and I will love you more tomorrow than I did today!
-C yum2 yang minta puji,hehe!-

Sunday, June 14

Batam :)

1oth June-14th June (Batam is the Place) ;)
Libur lagi deh!Buat teman2,jika ada waktu terluang,mari ke batam yuk..!I miss martabak special & mee goreng sambal terasi dong embak!hehehe ;P

With family macik tuty :)
Balerang Bridge ;)

Jagung bakar!Mantap


Huh??

Pasar,Lokasi : Batam ;)

Pasar..

Selamat siang ibu2 & bapak2
Me,girl & iwa
Gue pengen ke Nagoya Hill ni ;P

Mereka Butuh Kamu :P
Ayam Penyet Nyaman
The Best!!
Ice cream..ice cream...nda mampu kami beli,puluh ribu harganya nie!!hahaha

Batam
Puri Garden


Mereka ;)


-Batam,satu hari nanti gue kembali lagi yah- ^_*

Sunday, June 7

Eyul & Izzah

-25thOfMay-

i met eyul n izzah!As usual,kalau jumpa eyul memang my mouth cant stop talking!Yes,I ADMIT Yul!ehhehehe ;)
That day was superrrr,i love you yul n izzah
next time kita lepak2 lagi k!Syiok banyak gossip..hahaha.."Gossip Girl" :P

Some pictures on that day :
Yul,imissyousomuch!!! ^_*

C eyul ;)

eyul,izzah & mags sorry,x terang this pic yul! :P

"Gossip girl "


-I'm happy..lalalala,love&miss you yul & izzah!Berjumpa lagi insyaallah next year-

Wednesday, June 3

Happy Birthday Nazil!

Dear Bobo,

Happy birthday to the one I love!
Today you are 19.."TUA SUDA"
You're always lighting up my heart with the things you do and say,your laughter,your smile,the way u suka "buyuk2"..hehe!
You do something to me that no other has, you have made me so happy, the happiest I've ever been. You give me the most amazing feelings inside, the feeling of being in love with you!
You are a great guy and I just can't imagine a day without knowing you bobo!
Today I wish for you, peace, special thoughts of happy times..May All your wishes come true& May Allah s.w.t bless u!Aminwarabilalamin ;)
Best of luck 4 your exams!Aja-aja fighting
Love from,
c yum2 yang masih muda & cumil!hehe ;)
i love you bobo


Tuesday, June 2

Erfan's wedding

With auni n kak ramlah ;)

my lil cucu!

C farah!u Look GORGEOUS mlm tu.. ;)


Erfan & Izzu

Riki,pka,farah & jaja :)

Yum2 & jaja

Family

Congratulations :)
-I just LOVE weddings ;) -